Vår vision

Med många starka säsonger i Sveriges näst högsta serie finns erfarenheten och kunnandet för att lyckas med klubbens kommande resa. Det finns också ett intresse för andra sporter utöver fotbollen som utan tvekan är starkt nog, såväl bland befolkningen som näringslivet. Klubbens supportrar och regionens näringsliv har gång på gång visat att engagemanget och långsiktigheten även i fortsättningen kommer att lägga en bred och framgångsrik grund.

Målbild

Genom att bygga en stark organisation ska vi uppnå ekonomisk och sportslig utveckling, vilket ska bidra till att Strömtorps IK är regionens bästa idrottsförening. Som ett resultat av detta ska A-laget säsongen 2019/2020 vinna högsta serien.

Strömtorps IK – regionens mest underhållande idrottsupplevelse.

Mission
Klubbens existens grundas på publikens önskan att få den totala idrottsupplevelsen som förenar en stark lokal förankring med underhållning av nationell toppklass.

tre fokusområden för utveckling

Effektiv organisation
I dagens sportbransch krävs att man arbetar proaktivt med försäljningen, såväl mot företags- som privatkunder. Organisationen ska ökas successivt för att säkerställa kvalitet och leverans utefter föreningens löften och åtaganden. Vi ska möta våra kunders behov och önskemål samt vara affärsmässiga och lyhörda i allt vi gör.

Arenautveckling
Med en gammal arena på nacken krävs utveckling. Tillsammans med Degerfors kommun hoppas vi kunna utveckla alla de kommersiella ytorna kopplat till restaurang och lounger. På så sätt skapar vi en social mötesplats för alla i samband med A-lagets matcher vilket bidrar till våra kunders totala idrottsupplevelse.

Sportslig utveckling
En ny sportsliga organisation sätter sin prägel på utvecklingen i hela föreningen, vilket ska omfatta såväl representationslag som junior- och ungdomslag.

Kuriosa
Föreningen har under en längre period köpt produkter så som matchställ, tränaroveraller och nyckelband från ts reklam. Detta då vi varje år har nya spelare och nya tränare som kräver kläder som matchar laget. Vi har beställt både borta och hemmaställ för att matcha alla typer av event vi är på.